Wednesday, February 15

Wide Eyed Wanderers


taken with iPhone 5s at Balangan Beach, Bali

When I was in junior high, my dad bought me a Lomography Sprocket Rocket Panorama camera in the colour bright red. It’s basically a film panorama camera, where it uses two frames per take, thus making only 18 pictures per film roll. I randomly take pictures with the camera, not knowing enough about film cameras. In uni, I decided to experiment more with my friend’s Fuji film camera which has a built-in flash therefore making it easier to use than my Lomo camera. The results of the Fuji film camera were posted a few months ago. After using two rolls of my Lomo camera, I decided to get them washed and scanned yesterday at a film studio in Denpasar. I didn't take the DigitaLIZA Scanning Mask, therefore the sprocket holes aren't scanned. The results weren’t all good-looking and some of them were accidentally either overlapping, too bright or too dark because of my clumsiness and forgetfulness, but it made me happy anyway. I am still learning to make good looking pictures and not burning or overlapping or blurring pictures.

Wednesday, January 18

Start Up


It's been roughly two weeks since 2017 has started and lazy me hasn't update any sort of 2017 post! I'm going back to Bali next week, and honestly it feels very fast because that means uni will be starting soon.

Movies has been a big part of me. My dad works in the movie industry, thus my love for movies grew since I was a kid. My brother, Julian, was named after his favourite actress, Julia Roberts. I grew up watching Tom and Jerry with big CDs (something like a vinyl, but it's not), and then to The Sound of Music VCDs, off to Finding Nemo DVD, and so on.

I started to memorise actors and actress, and had a hobby of watching trailers on Youtube. And then a group of friends and I managed to make our very own movie (and won best director, best scriptwriter and best editing). And then I moved to Bali and I missed watching movies on theatres every other weekend, because uni isn't all that free.

Anyway, to celebrate the beginning of a year, I wanted to share the movies I have watched and a bit of how the movie influenced me. Therefore, here's a post on what to watch when...

Monday, December 26

Twenty Sixteen



“You’ll need coffee shops and sunsets and road trips. Airplanes and passports and new songs and old songs, but people more than anything else. You will need other people and you will need to be that other person to someone else, a living breathing screaming invitation to believe in better things.” 
– Jamie Tworkowski

Monday, November 14

Comfort Zone

PH | DAD & JULES


November started out busy and tiring, however both conditions I thankfully could manage. First week of November was full with the seniors’ final thesis proposal exam (which impacted on my year’s schedule very much!), and of course the university’s jazz festival where I participate as the 3D committee.

Monday, October 31

My BCA Experience



BCA merupakan salah satu bank terbesar di Indonesia, dan kalau orang-orang yang aku kenal ditanyakan, “Kamu punya bank BCA?”, aku yakin sebagian besar dari mereka berkata “Iyalah”. Jujur, aku memang pengguna baru bank BCA. Ketika aku tahu teman-teman dan keluarga aku banyak yang menggunakan BCA, aku jadi penasaran. Apa sih yang bikin mereka betah menggunakan bank BCA? Setelah aku membuka tabungan dan menggunakan servis dari BCA untuk beberapa hari, aku pun tahu alasannya.

ATM BCA
Jelas sekali bahwa ATM BCA banyak dijumpai dimana-mana, sehingga dengan memiliki kartu BCA kita bisa menarik tunai di setiap sisi kota. Sistem kegiatan pada ATM BCA pun simpel dan mudah dimengerti sehingga anak muda sampai orang tua pun dapat menggunakannya.

Flazz
Flazz dengan konsep electronic cash sangat memudahkan transaksi di manapun. Ketika aku sedang tidak membawa tunai, dengan mudahnya aku bisa menggunakan kartu Flazz-ku untuk melakukan transaksi. Keluargaku sudah lumayan lama menggunakan Flazz, dan aku dapat mengatakan bahwa Flazz merupakan salah satu pioneer dari perkembangan electronic cash di Indonesia.

M-Banking BCA
Sebagai anak kos yang kosnya terletak di tengah perumahan (dan jangan lupa, tidak berkendaraan), memang harus jalan sedikit jauh ketika harus mengisi token listrik, pulsa hand phone, ataupun transfer sana-sini setelah berbelanja online. Waktu aku buka tabungan, aku ditanya sama petugasnya kalau aku menggunakan smartphone atau tidak. Kebetulan, aku memakai smartphone. Saat itu juga, aku dikasih tau caranya untuk mengunduh BCA Mobile Banking, dimana setiap transaksi (kecuali menarik tunai) bisa dilakukan tanpa keluar kos. Bahagia banget dong aku ketika aku tahu tentang aplikasi tersebut. Setelah diunduh, aku coba mengutak-atik aplikasi tersebut, memencet semua tombol sehingga aku tahu guna tombol tersebut untuk apa. Semenjak aku punya aplikasi BCA Mobile Banking, aku sudah jarang sekali yang namanya ke ATM untuk transfer ataupun melakukan pembayaran apapun. Bless you, BCA M-Banking!


Secara singkat, aku tidak menyesal membuka tabungan BCA. BCA sangat flexible, serta tidak lemot sehingga sangat pas digunakan untuk masyarakat Indonesia, terutama orang bekerja & mahasiswa.

#MyBCAexperience  #InovasiBCA
berpartisipasi dalam "My BCA Experience" Blog Competition

Thursday, October 6

Cheer Up, Buttercup!

PH | Myself & kind people who are willing to take pictures for me


Bali has started to rain, my friends! Rainy season is here! Hurrah! I've always loved the last trimester. Starting from October until mid January. So many celebrations and each of them are so festive! Halloween, Thanksgiving, Christmas, New Year and of course my birthday!!! 

Wednesday, August 17

Pantja Sila: Cita-cita dan Realita



Last week I got the chance to attend the premiere and press conference of Pantja Sila: Cita-cita dan Realita which is directed by Tino Saroengallo and Tyo Pakusadewo. The movie is basically Ir. Soekarno, played by Tyo Pakusadewo, giving his thoughts in a speech on the basic fundamentals of Indonesia back in 1945.